RSS

Surówka z kapusty pekińskiej

13 paź

Jedna z moich ulubionych surówek do obiadu. Bardzo smaczna i lekka. Tym razem w wersji „na bogato” – najlepszej wg nas. Ale zależnie od tego co macie w lodówce można zrezygnować z któregoś z dodatków: kukurydzy, papryki czy cebuli.

Składniki: 

  • pół kapusty pekińskiej
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • pół puszki kukurydzy
  • pół świeżej papryki
  • 1/4 średniej wielkości cebuli
  • 3 płaskie łyżki majonezu
  • sól, pieprz, oregano (dobrze sprawdzają się też gotowe mixy ziół do sałatek)

Warzywa umyć, marchewkę i cebulę obrać.

Cebulę drobno posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę, kapustę w cienkie paski. Dodać pół puszki odsączonej kukurydzy. Przyprawić solą, pieprzem, majonezem i ziołami. Dokłądnie wymieszać.

Smacznego! :)

*** Przypominam o nowo powstałej galerii Waszych zdjęć na blogu. Więcej informacji tutaj.

About these ads
 
Dodaj komentarz

Posted by w dniu Październik 13, 2012 w Surówki

 

Tagi: , , , , , ,

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

 
Obserwuj

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

Join 60 other followers

%d bloggers like this: